top of page
We Serve

NIEUWS

Black Background

LCICon BOSTON 2023

Elk jaar wordt het Lions Clubs International Convention georganiseerd. Per district wordt een Leo gesponsord om deel te nemen. Dit jaar ging Justine van onze club mee naar het LCICon in Boston.


“Na een lange reis van 50u, gerekend van thuis tot aan het hotel in Boston, door vertragingen, geannuleerde vluchten en een overnachting in Frankfurt, ben ik net op tijd aangekomen voor de officiële start van het LCICon.


De eerste eerste activiteit op de planning was de Parade of Nations, waar alle aanwezige Multiple Districts het beste van zich gaven. De Belgische delegatie, MD 112, bestond uit ongeveer 80-man (enkele Lions hadden nog meer pech dan mij en kwamen pas rond de middag toe in Boston). De rest van de dag en komende dagen waren gevuld met plenaire sessies in het conventiecentrum, verkiezingen, rondlopen in de expositiehal, gesprekken aangaan met andere Leo’s en Lions, pinnen uitwisselen, MD-diner met de Belgische delegatie, recepties van andere landen alsook onze eigen receptie, een foto nemen met de nieuwe Internationale Lions President, Patti Hill, …


Waar we op voorhand met de 5 Belgische Leo’s naar uitkeken was het helpen tijdens een service activiteit. Jammer genoeg hadden we ons door omstandigheden niet op tijd kunnen inschrijven. Maar, dit weerhield ons niet om zelf een service activiteit op poten te zetten. Toen we merkten na onze receptie dat we met heel veel voedsel overbleven hebben we met een groepje de restanten in doosjes gestoken en deze in South Station uitgedeeld aan de mensen op straat.


Ondanks de moeizame heenreis en ons nachtelijk bezoek van de lokale Brookline Fire Department door een brand in de kelder van ons hotel hebben we er toch een fantastische week van gemaakt! Wat ik wel heb geleerd is dat de Internationale Conventie meer een show is en dat je eerder naar de Europese Lions Conventie moet gaan om er inhoudelijk meer aan te hebben."
Comments


bottom of page