top of page

LOKALE SOCIALE DOELEN

Lovenbos

In Lievegem kan je Residentie Lovenbos vinden. Woonzorgcentrum Lovenbos is een moderne zorgsite met 63 woonzorgkamers; 30 kamers voor herstel en revalidatie en 29 assistentiewoningen. Levenskwaliteit, zorg op maat en open communicatie staan centraal in Residentie Lovenbos. 

 

In 2021 organiseerden we een Cornet (Bier) verkoop ten voordele van residentie Lovenbos.

Onze leden namen de tuin van het woonzorgcentrum onder handen. Het resultaat is een mooie Belevenistuin met een kippenren, moestuinbakken, tuinbanken, zweefparasols, een bloemenperk en nieuwe tuinstoelen en -tafel.

Je kan de video met resultaten zien door hier te klikken.

Link naar website: https://www.lovenbos.be/

image00001.jpeg
Sint-Michiels.jpeg

Sint-Michiels beweging Gent

De Sint-Michielsbeweging zet zich in voor mensen in nood. Jonge mensen kunnen er langsgaan voor bijvoorbeeld persoonlijke begeleidingsgesprekken of hulp bij het huiswerk.

 

Daarnaast organiseren ze activiteiten in de vakanties en ondersteunen ze hobby’s van kinderen in nood. Zo willen ze hen kansen bieden om zich te engageren en verantwoordelijkheid op te nemen.
 

Het Sint-Michielshuis wil een open huis zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn blokdagen, spaghetti-avonden, feestjes.. waar iedereen laagdrempelig naar toe kan.

 

Met de opbrengst van onze evenementen hebben we reeds in de tuin een parcours voor de kinderen gebouwd, een nieuwe printer en leermateriaal geschonken, aan heel wat kinderen een mooi cadeau en veel lekkers gegeven voor Sinterklaas etc.
 

Daarnaast zorgden we tijdens de Covid-19 periode voor 7 nieuwe laptops waardoor schoolwerk maken weer mogelijk was en brachten we extra handgels en mondmaskers.

 

In juni 2020 wonnen we op de Nationale Conventie €500 om hun

Yellabak project te steunen waarbij vrijwilligers wekelijks voedseloverschotten ophalen. De vrijwilligers delen deze rond met de fiets aan gezinnen en sociale projecten die het nodig hebben. Ze hadden echter nood aan een betere basisuitrusting zoals bijvoorbeeld rugzakken om dit efficiënter te kunnen

rondbrengen.

 

Link naar website: https://www.sint-michielsbeweging.be/

De Vlier

De Vlier is een afdeling van vzw Jeugdzord in Aalst. Vzw Jeugdzorg is een private organisatie erkend door het Vlaams Agentschap Opgroeien. De vlier biedt meerdere hulp- en dienstverleningsvormen aan ter ondersteuning van kwetsbare opvoedings- en leefsituaties.
 

In mei 2022 gingen wij met de jongeren van de Vlier naar Plopsaland en bezorgden hen een onvergetelijke dag! Daarnaast bezorgden we aan alle kinderen een cadeautje voor Sint-Maarten.

Devlier.jpg
Zwerfvuilactie 2 2023.jpeg
Zwerfvuilactie 2 2023.jpeg

Zwerfvuil wandelingen

Op regelmatige basis doen we samen een zwerfvuilwandeling. Een combinatie van gezellig samenzijn, frisse buitenlucht en iets doen voor de natuur.

bottom of page